fbpx

Romania Driving Experience – Povestea noastră

Nu știm dacă am ales corect, cel mai probabil în copilărie, să divinizăm automobilul. Poate divinizat este prea mult, dar am ales să îi numim eroi pe ei, cei care făceau automobilul să ”zboare”. Prin ochii ăia mici… am văzut niște cavaleri porniți în turniruri, iar pe alocuri provocare supremă era strunirea unor monștri mecanici și mai puțin cine era primul. Și astfel, admirația a migrat spre complexitatea unor creații umane – automobilele.

Fiecare a făcut ce a crezut de cuviință cu acel sâmbure de pasiune sădit în copilărie, dar o constantă a fost, am avut grijă ca acel sâmbure să rodească. Că a luat forma vânării unor timpi cât mai buni pe turul de circuit sau pe probele speciale, că pentru unii dintre noi a însemnat ajungerea la manșa unor avioane comerciale sau doar testarea lor din perspectiva de jurnalist auto… dar toți am căutat să fim în preajma lui, a automobilului.

Pe parcursul acestui fir epic, a intervenit în poveste o constantă, consumarea acestei pasiuni într-un mod responsabil.

Iar aici povestea poate migra spre un monolog steril privind siguranța rutieră… și nu am greși cu nimic în condițiile în care suntem campioni la numărul de zeități la volan, la numărul de artefacte plantate pe marginile drumurilor… mai puțin la capitolul reușite la nivel internațional în motorsport, asta pentru a avea un termen de comparație vis-a-vis de anumite talente pe care ni le arogăm ca națiune.

Dar preferăm să rămânem la nivelul în care povestea nu devine atât de aseptică încât să fie mai aspră decât o soluție pentru sterilizat mâinile…

Romania Driving Experience – un drum început acum mai bine de 14 ani, cu infinite linii drepte și viraje înainte, și pe care vă invităm să-l parcurgem în siguranță, împreună!!!

Constantin Ciobanu
Posted on:
Post author

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *