fbpx
LEGE: privind completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice

LEGE: privind completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice

circulația pe drumurile publice

1. La articolul 6, după punctul 40, se introduce un nou punct, punctul 41, cu următorul cuprins: „41. conducere auto defensivă – pregătire specială a conducătorilor auto în vederea prevenirii accidentelor rutiere;”

Prima completare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 670 din 3 august 2006 care sperăm să fie un prim pas spre reducerea măcelului de pe drumurile publice din România.

O nouă invenție pentru a scoate bani din buzunarele noastre? Completările și modificările spun că nu, detalii găsiți în fișierul pdf. atașat acestui material.

În altă ordine de idei, un alt pas important în a face această completare și modificare adusă Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice să producă efecte în viața reală la adevăratul potențial îl reprezintă – normele de aplicare.

Un curs de conducere defensivă nu este o ”școală de șoferi bis”. O bună parte din informațiile vehiculate pe canalele media vis-a-vis de ce înseamnă un curs de conducere defensivă sunt informații care ar trebui predate și asimilate de un conducător auto la școala de șoferi.

Din punctul nostru de vedere lucrurile sunt simple. Știm că avem cel mai complex program de conducere defensivă din România.  

Constantin Ciobanu
Posted on:
Post author